Kozačky ve stylu grunge

Kozačky ve stylu grunge

29. ledna 2013, kozačky grunge, Doc Martense, obuv Converse

Sponzorované odkazy

V posledních letech pozorujeme návrat výrazných módních stylů. Mezi ně patří nezaměnitelný army styl oblékání s dvouřadými vojenskými kabátky, punkový styl, ve kterém figurují především cvočky a zipy nebo rockový styl s nepřehlédnu­telnými doplňky a s oblibou v tmavých barvách. V ulicích se stále častěji setkáváme s outfity v duchu 90. let. Většina alternativních stylů oblékání úzce souvisí s hudebním stylem nebo specifickou subkulturou. Převážně tedy mluvíme více, nežli o stylu oblékání, o životním stylu.

Když se řekne 90. léta, vybavím si dva protikladné prvky. Prvním je hudební scéna – Kurt Cobain a kapela Nirvana. Druhým je seriál Beverly Hills a s ním spojený populární styl oblékání. Ze světa hudby se zrodil nejeden módní styl, v letech 80. to byl jedinečný styl grunge.

Pro mne představuje návrháře v duchu grunge Rick Owens. Jeho móda je neotřelá a často provokativní. V tomto článku se zaměřujeme na boty ve stylu grunge a ty na jeho přehlídkách chybí opravdu málokdy.

Seznamte se – grunge styl

Zcela stručně si zopakujme několik typických prvků pro styl grunge. Tato móda představuje oblečení i doplňky, které vypadají onošeně, poničeně a často také přesně takové jsou. Využití starého oblečení, potrhaných džínů a kalhot a obliba flanelových košilí – základní prvky stylu grunge. A co obuv?

Boty ve stylu grunge mají několik výrazných prvků. Převážně se jedná o styl military obuvi – vysoké kotníčkové boty nebo kozačky, šněrování a na první pohled bytelná obuv. Nechybí ozdobné přazky, spony a vysoké podrážky. Mezi grunge obuv by patřily na příklad světoznámé boty značky Doc Martens. Pokud vás zrovna „martensky“ neoslovují, můžete využít i populární boty značky Converse.

Dámské kozačky grunge

Styl grunge čerpá inspiraci mezi rockovým i punkovým stylem oblékání. Proto nalézáme téměř vždy mnoho společných prvků. Dámské kozačky ve stylu grunge jsou již na první pohled nepřehlédnutelné.

Jistě je možné zvolit méně nápadnou variantu, ale pokud si přejeme dodržet nespoutanost grunge stylu „měli bychom se do toho pořádně obout.“

Zdroj: www.asos.com , thinkstock

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii obuv.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu