Jarní kolekce Levi's je tady!

Jarní kolekce Levi's je tady!

20. února 2013, Levi's, jaro a léto 2013, džíny

Sponzorované odkazy

Pokud milujete džínovinu, tradiční střihy a kvalitní oblečení, pak je Levi's to pravé ořechové. I přes to, že většina oblečení značky je více méně neměnná, každý půl rok na nás v obchodech čeká svěží vítr v podobě nové kolekce. Na co se můžeme těšit v té aktuální? Třeba inspiraci Indií, hlavním tématem je ovšem přeměna starého v nové.

Je něco, co mají dámská a pánska kolekce společného. Pořádnou dávku barev! Vpusťte také jaro a léto do vašich skříní!

V pánské kolekci narazíte na základní kousky- polo trička, košile a saka, liší se jen délka kalhot. Místo klasicky dlouhých se objevují spíše zkrácené (samozřejmě s neodmyslitelným ohybem) a také šortky všech délek. Košile mají ovšelý ráz, coby potisk triček zvolil Levi's staré rockové plakáty.

Svého nedenimového provedení se dočkaly i tradiční Levi's 501. Rozlučte se také s tradičními barvami džínů. Nečekejte ale žádné tlumené odstíny, pořídit si je můžete i v žlutém, fialovém nebo světle modrém provedení. Podobně jsou na tom také kraťasy.

V pánské i v dámské kolekci se objevují unisexové džínové a kožené bundy a vesty.

V dámské kolekci se vsází na klasiku- ženskost a eleganci. Potisky jsou inspirovány technikami shibori, tedy vyšší a promakanější formou batikování, jako ozdobné prvky byly dále použity třeba korálky nebo vyšívání.

Oblíbené klasické boyfriend džíny v kolekci nemají výsadní postavení, Levi's je vyměnil za úzký střih se zvýšeným pasem a zkrácenými nohavicemi, tedy střihem, ve kterém v minulém století zářila třeba Marilyn Monroe.

I přesto, že je celá kolekce barevná, milovníky pestrosti kolekce doplňků asi příliš nepotěší, Levi's vsází spíše na teplé přírodní barvy, třeba okrovou, khaki nebo hnědou. Zastoupení tu ale má i růžová nebo světle modrá, hlavně co se šátků týče. V kategorii dámských bot se můžete těšit na chuťovku- oxfordky a baleríny upletené z kožených řemínků.

Na závěr jedna zajímavost, která potěší hlavně ochranáře životního prostředí- denimová kolekce Levi's nazvaná Waste je částečně vyrobena z plastových lahví, každý kus oblečení obsahuje minimálně 20% odpadu, u džínů je to asi 8 lahví.

zdroj: levi.com, facebook.com/levis

Autorem článku je Katka J.. Článek najdete v kategorii obuv, dámské oblečení, doplňky, kabelky, letní boty, módní značky a návrháři a pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu