Dámské saka a kabátky jaro 2013

Dámské saka a kabátky jaro 2013

26. února 2013, dámská saka jaro 2013, bundy jaro 2013, Saka a kabátky 2013, jarni kabaty, barevna saka

Sponzorované odkazy

Tentokrát jsem se vydala pátrat po nových trendech do ulic slunečného Splitu. Únavu po dlouhé cestě rychle odbouraly nápisy na výlohách vítající nové jarní kolekce. Asi se již témeř všichni těšíme, až odhodíme teplé bundy a budeme moci obléct pouze sako nebo lehký kabátek. A tak jsem se zaměřila zejména na novinky mezi jarními saky a kabáty.

Nelze přehlédnout barevnou paletu neonů, proužků, odstínů pastelových barev i širokou nabídku zajímavých střihů. Saka a kabátky pro rok 2013 oživí naše šatníky a perfektně doplní jakýkoliv outfit.

Bouclé saka a kabáty

Kdo si letos pořídil vlněný kabát, jistě neprohloupil. Jaro na sebe nechá ještě nějakou chvíli čekat a teplý vlněný kabát je do tohoto počasí ideální. Nicméně v současné době ho v obchodech vystřídaly opět sáčka a kabáty ve stylu bouclé, který byl již předešlou sezónu velmi oblíbený. Krásné modely najdete zejména u značek Mango a Zara. Bouclé saka není třeba nosit pouze jako součást kostýmku. Jsou vhodná i k džínám nebo šortkám.

Vzory a zvířecí motivy

Letos rozhodně vévodí obchodním domům s módou různé geometrické vzory. I střihy si vysloužily jistou asymetrii, a tak se nám dostává živé a hravé módy. Zcela jednoznačně převládají proužky, které se pochopitelně nevyhnuly ani dámskému saku. Trendy budou námořnické kombinace – proužkaté sako a bílé kalhoty nebo například džíny, proužkaté triko a modrý blazer. Popularní budou také saka a kalhoty v kombinaci s černými pruhy.

Z módních pultů také nezmizely zvířecí vzory, a zejména ten leopardí, je stále trendy.

Military a ”křivák” stále trendy

Saka, kabáty i bundičky mají stále v oblibě zapínání zipu na straně. Je to příjemné oživení, které už si drží úspěch několikátou sezónu. K dostaní jsou saka i kabáty mnohdy dozdobené punkovými cvočky či páskem.

Stejně tak military styl kabátu stále objevíme v obchodech. Dvouřadé zapínání kulatých knoflíků, rovný střih a vyšší límce ke krku. Jen zelenou army barvu střídá moderní bílá či nude barva.

Delší saka jednoznačně vedou

I na jaře a v létě 2013 budeme vídat delší „boyfriend“ saka. Nosí se k úzkým kalhotám, šortkám i minišatům. Nejčastěji se setkáme s volnějším střihem saka, sahajícím pod zadek a zapínáním na jeden knoflík.

Čeká nás pestrá jarní a letní sezóna s nepřeberným množstvím sak a kabátků. Mimo výše zmíněné se setkáme s party saky a bundičkami, které zdobí třpytky či zlatá a stříbrná barva.

A nechybí ani klasický trenčkot v různých barevných provedeních.

zdroj: www.mango.com, www.zara.com, thinkstock

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu