Zelená barva je hitem letošního jara a léta

Zelená barva je hitem letošního jara a léta

10. března 2013, barvy jara, trendy jaro 2013, zelená, mint, mentolově zelená, trávová, smaragdová

Sponzorované odkazy

Můžete se vsadit, že zelená bude letos na jaře vidět absolutně všude. Zelená je tráva, zelený je mentol, zelené jsou i smaragdy. A toto jsou klíčové prvky, které inspirovaly návrháře při tvorbě svěžích jarních kolekcích.

Mint zelená

O mint zelené jsme se dozvěděly již minulý rok na newyorském Fashion Weeku, kdy na ni upozornilo mnoho známých návrhářů. A to samozřejmě nemohlo zůstat bez povšimnutí a nyní máme možnost obléci se do této svěží barvy například v obchodech Zara, H&M nebo Marks&Spencer. Protože je mentolově zelená barva jemná a svěží můžeme si v její barvě dovolit módní kousky výraznějších střihů. Její lehkost a něžnost pak podtrhnou hlavně průsvitné materiály a krajky.

Pokud se bojíte, že by Vám světlý odstín mint zelené přidával centimetry na zadečku nebo stehnech, vyzkoušejte v jejím odstínu košili nebo blejzr. Neméně zajímavě vypadají různé vzory v mint zelené společně s béžovou na černém podkladu.

S čím kombinovat mint zelenou

Světlý odstín mint zelené skvěle kontrastuje s tmavě modrou, úžasně se vyjímá také vedle barvy písku nebo korálů.

Trávově zelená

Také Vás tolik uklidňuje procházka v přírodě? Je to hlavně tím, že všude kolem sebe vidíme zelenou barvu, která má prokázaný zklidňující účinky. A pokud je Vašem městě málo zelených parků, nechte trochu zazelenat Vás šatník, protože pokud si na jaře pořídíme šaty nebo jiný módní kousek v trávově zelené barvě, neuděláte chybu.

S čím kombinovat trávově zelnou

Barvu trávy můžete kombinovat s mnoha barvami, se zemitou hnědou, červenou nebo velbloudí. Vzpomeňte si na květiny, které dostávají teprve na zeleném podkladě ten správný šmrnc.

Smaragdová barva

Nejvýraznější je smaragdová barva, která je klasicky ženská, mírně až éterická. Smaragd, jako vzácný kámen, byl využíván již po staletích v mnoha kulturách na podporu zdraví a prosperity. Je spojován s Venuší, bohyní lásky, a někteří milenci věří v jeho sílu a dar. Vedle toho také podporuje rovnováhu a harmonii duše. Věříte, že barva ovlivňuje to, jak se chováte i to jak se k Vám chovají druzí? Už několikrát jsem se přesvědčila, že to vážně funguje. A hlavně smaragdová barva ke každému typu pleti, takže sluší takřka všem.

S čím kombinovat smaragdově zelenou

Smaragdově zelenou kombinujte s námořnickou modří, královskou fialovou nebo červenou a se zlatými doplňky.

Zdroj: www.polyvore.com

Autorem článku je Jana A.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu