Dámské legíny: Objevte jejich výhody!

Dámské legíny: Objevte jejich výhody!

28. března 2013, dámské legíny, barevné legíny, lesklé legíny, zeštíhlující legíny

Dámské legíny probouzí diskuze nad jejich účelem ve světě módy každým dnem. Nebezpečně obtažené nohavice zvedají vlny nadšení a zároveň pobouření stejně, jako kdysi Coco Chanel svým jedinečným stylem.

Původně legíny zastupovaly roli praktického kusu oděvu. Jistě Vás nepřekvapí, že pradávným využitím legín bylo jejich nošení jako spodního prádla, zejména v období krušné zimy. Jistě si také vybavíte pážata na hradech a útlé prince, kterým legíny rýsovaly vypracované (i nevypracova­né) svaly.

Významné období nastalo v šedesátých letech, kdy se legínám dostává nové pozornosti. Začínají je více využívat i ženy, a to nejen jako funkční část oděvu, ale také jako módní doplněk. Začínají se vymýšlet různé kombinace a využití dámských legín. Zajímavý boom pak nastává v osmdesátých letech, kdy se legínám dopřává spojení módního i praktického oblečení. Ženy našly odvahu a odstartovaly éru neonových lesklých legín, které doplňovaly čelenky na cvičení. Legíny se využívaly především na cvičení a v kombinaci s vytahanými topy a mikinami.

A kde jsou dámské legíny dnes? Patří mezi běžné části našich šatníků. Pomáhají nám zdolat každodenní nerozhodnost, kdy bezradně vymýšlíme ranní outfity, stávají se našimi společníky při cvičení, zahřívají nás, když chceme v chladných dnech nosit krátké sukně a v neposlední řadě pomáhají zdokonalit nedostatky, které nám byly naděleny.

Tím přecházíme k praktickým stahovacím neboli zeštíhlujícím legínám. Účinné jsou zejména ty, které mají speciální část ukrývající kromě nohou i bříško.

Dnešní moderní doba nabízí také geniální legíny napomáhající v boji proti celulitidě. Tyto speciální dámské legíny jsou absolutním hitem v zahraničí, mezi jejichž vášnivé příznivkyně patří i významné celebrity. Inovační technologie zajišťuje skutečně zeštíhlující účinky legín.

U nás se těší významné oblibě legínové kalhoty. Ještě před několika lety se jejich využití omezovalo na kombinaci s džínovou sukní, ale dnes je vše jinak. Ženy jsou odvážnější a otevřenější módním experimentům. K legínám i legínovým kalhotám či punčochám stále častěji vídáme obepjaté minišaty a krátké svetříky.

Nebojte se také vyzkoušet barevné legíny. K dostání jsou s různými potisky, motivy i v rozličných barevných kombinacích.

Legíny jsou všude kolem nás, stačí si jen užít jejich variabilitu a strhující kouzlo.

www.luxusnipradlo.cz, hemera_thinkstock

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu