Melissa + Karl Lagerfeld = Neobyčejná obuv

Melissa + Karl Lagerfeld = Neobyčejná obuv

19. dubna 2013, Cara Delevigne, Vivienne Westwood, Melissa, Karl Lagerfeld, dámská obuv, baleríny, lodičky

Sponzorované odkazy

Pokud nevíte, s čím si jméno Melissa či Karl Lagerfeld spojit, pomohu vám. Mellisa je brazilská značka, která vyrábí obuv neznající mezí. Obuv všech tvarů barev a jedinečným designem. To je Melissa. Možná jste už slyšeli o vynálezu této značky, kterým je speciální technologie tepelně stříkaného plastu. Tato technologie umožňuje potisknout cokoliv přímo na botu. Jedním ze světových návrhářů, se kterým Melissa spolupracovala, byla například Vivienne Westwood.

Karl Lagerfeld je jedním z nejuznávanějších a nejvlivnějších módních návrhářů na celém světě. V roce 1982 začal pracovat jako hlavní návrhář firmy Chanel a u této práce setrvává dodnes. Jeho styl může někomu připadat až moc výstřední. Najdou se ale i tací, kteří si nedokážou bez jeho legendárních módních kousků tento svět představit.

A teď už se vám možná v myšlenkách vybarvuje obraz spojení těchto dvou jmen. Pokud nemáte tak dobrou fantazii, ráda vám kolekci uvedu.

První si na paškál vezmeme aerodynamické lodičky s protáhlou špičkou. Tento návrh boty je na první pohled velmi zvláštní. Jedná se o lakovanou obuv, která je tuto sezónu velice módní. Doplněna je dvojitým pásečkem, který je možný utáhnout či povolit podle velikosti vašeho nártu tak, aby vám bota co nejlépe seděla. Je jasné, že Melissa, tak jako všechny světové módní značky obuvi, si zakládá na tom, aby se nositelky jejích bot cítily pohodlně. Tyto lodičky mají miniaturní podpatek, a přesto působí velice elegantně a žensky.

Další z kolekce jsou lodičky na vysokém podpatku. Tento typ na mě působí celkem kosmicky a bude to nejspíše onou technologií tepelně stříkaného plastu. Stejně jako model před tím, tak i tyto lodičky jsou doplněny páskem, teď už pouze jedním. Způsob zapínání je ale stejný. U těchto bot hraje důležitou roli barva. Existují čtyři druhy, které jsou barevně rozlišené.

Velice zajímavé jsou zmrzlinové lodičky na vysokém podpatku. Zmrzlinové proto, že na zadní straně boty je potisk vystupující zmrzliny. Tento motiv je vskutku velice roztomilý. Ale ani přinejmenším zmrzlina neubírá lodičkám na elegantnosti. Například černé lodičky s fialovou třpytící se zmrzlinou (nejspíše borůvkovou) se skvěle hodí na společenské akce. Je možná trochu matoucí, že zmrzlina je symbolem léta a kolekce je dělaná pro podzim/zimu 2013.

Jako poslední jsou tu neobvyklé baleríny, které mají prodlouženou špičku doplněnou o tři kuličky. Jeví se to trochu jako rohy nosorožce, až na to, že nosorožec má rohy dva a balerínky Melissa + Karl Lagerfeld mají ,,rohy“ tři.

Tuto bezchybnou kolekci ještě oživila nádherná modelka Cara Delevingne, která je v současné době jedna z nejpopulárnějších modelek. Spolu s Karlem Lagerfeldem a botami od značky Melissa zapózovala na titulní straně časopisu Plastic Dreams, jenž je firemním časopisem značky.

Zdroje: www.melissa.com.br www.karl.com

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii obuv, lodičky, módní značky a návrháři a značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu