Překvapte novou tváří! / Festivalová móda

Překvapte novou tváří! / Festivalová móda

21. dubna 2013, Coachella, festival trends, fashion trends, festival, festivalová móda, letní móda, kraťasy, šortky, maxi sukně, maxi šaty, klobouky, gladiátorky, tenisy, sluneční brýle, hippie, boho

Sponzorované odkazy

Ve světě už jsou festivaly skoro v plném proudu, u nás se na ty největší a nejoblíbenější můžeme ještě chvíli těšit. Už teď se ale určitě můžeme zaměřit na festivalovou módu, která je velmi specifická, zajímavá, odvážná a nabízí nám možnost ukázat se v trochu jiném stylu, než ve kterém nás obvykle lidé vídávají. Zapomeňte na chvíli na eleganci a uhlazený vzhled a oblečte se do pohodlí ve stylu boho chic!

Většina festivalů se koná v létě, a tak se trochu počítá i s horkým počasím. Festivalová móda je proto postavená především na šortkách, kloboucích, tílkách, nebo třeba maxi šatech. Pro případ deštivého počasí jsou tu pak gumáky a barevné pláštěnky. Především však musíme vzít v úvahu to, že v oblečení, které zvolíme, budeme muset vydržet celý den, a přežít právě i všemožné rozmary počasí.

Nezbytnost: klobouk a sluneční brýle

V případě klobouků a slunečních brýlí jde o praktické kousky, které jsou zároveň i stylové. Slamák vás ochrání před slunečním žárem a zároveň skvěle doladí váš outfit. Všemožné klobouky jsou navíc hitem posledních sezón a vídáme je čím dál častěji. Stejně tak fungují i kšiltovky, pokud vyznáváte sportovnější styl. Co se týče slunečních brýlí, nemusíte se bát se na festivalu trochu odvázat a zvolit extravagantněj­ší brýle.

Mnoho tváří šortek

Kraťásky jsou zárukou pohodlí a variability – můžete si k nim obléct cokoliv. I samotné šortky nabízejí mnoho možností, zvolit můžete krajkové, denimové, s třásněmi, roztrhané, barevné atd.

Trend maxi

Do trochu hippie stylu se můžete vžít prostřednictvím maxi šatů a maxi sukní, které jsou díky své pohodlnosti také dobrou volbou na festivaly. Stačí je jen doplnit zmíněným kloboukem, brýlemi a také množstvím doplňků, jako třeba náramky, dlouhými řetízky a podobně.

Nepodceňujte výběr bot

Velkou pozornost pak doporučuji věnovat výběru bot. Zde by se na zmíněné pohodlí mělo dbát především, otlačené nohy a bolavé puchýře mohou festival pokazit. Proto raději volte osvědčené boty, na které je už vaše noha zvyklá. Skvělou volbou, která navíc stylově doplní zmíněné možné varianty oblečení, jsou například gladiátorky, nestárnoucí trend posledních sezón. Obout však můžete například i plátěné tenisky.

Pro více inspirace můžete kouknout například na fotky z nejznámějšího a neslavnějšího festivalu Coachella, jehož první týden už je za námi!

Zdroj: www.asos.com, www.hm.com

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, doplňky a sluneční brýle.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu