Sluneční brýle Louis Vuitton - Savoir Faire

Sluneční brýle Louis Vuitton - Savoir Faire

24. dubna 2013, Louis Vuitton, sluneční brýle Louis Vuitton, sluneční brýle, luxusní sluneční brýle, značkové sluneční brýle, LV Monogram

Sponzorované odkazy

Pokud letos toužíte o opravdu kvalitních, vysoce módních a nevšedně krásných slunečních brýlích, určitě se ihned zamilujete do brýlí luxusní značky Louis Vuitton, které zaručují nejen všechny výše zmíněné kvality, ale i daleko více. Louis Vuitton je značka s bohatou historí a samozřejmě i sluneční brýle LV mají tu svou.

První sluneční brýle značky Louis Vuitton měly premiéru na mole přehlídky jaro/léto 2003. Slavné ‚kočičí oči‘ se jako kolekce představily v říjnu 2005 u příležitosti znovuotevření vlajkového obchodu značky na Champs-Élysées v Paříži. Klasicismus a elegance – kolekce brýlí Louis Vuitton je vyráběna se vším know-how značky, kreativní invencí a inovací, podle sezonních trendů a v mimořádně široké paletě barev, na základě návrhů designérského studia Louis Vuitton pod uměleckým vedením Marca Jacobse. Není jednoduché takové brýle vyrobit – každý model je tak nejen praktickým doplňkem, ale skutečnou ozdobou tváře. A koupit je lze jen a pouze ve značkových obchodech sítě Louis Vuitton.

KNOW-HOW A INOVACE

Sluneční brýle Louis Vuitton se vyrábějí ve dvou oblastech s dlouhou odbornou tradicí: ve městě Morez na východě Francie a v oblasti Cadore v Itálii. Výroba vychází z řemeslné tradice a know-how a je vedená snahou po dokonalosti – v osmi partnerských dílnách se plných 60 % úkonů dělá ručně. K výrobě jednoho páru slunečních brýlí Louis Vuitton je třeba 200 samostatných úkonů. A nástroje – soustruhy, formy, leštičky…Ty zůstávají již od nepaměti ceněným pomocníkem v tomto na přesnost velmi náročném řemesle, které je svými kořeny svázáno s výrobou hodinek. Ve městě Morez je technologie výroby neustále optimalizovaná a obohacovaná o nejmodernější inovace, které – spolu se zkušenou rukou a okem řemeslníka – dávají mimořádně dokonalý výsledek.

IKONY

Dva z kultovních modelů slunečních brýlí jsou v nabídce od svého uvedení na trh v roce 2005 dodnes. K nim se postupně přidaly další ‚ikony‘, jejichž výroba vyžaduje 110–120 úkonů. Některé páry jsou vyráběny třívrstevnou technologií – tři vrstvy acetátu jsou upraveny tak, aby byla vidět ta nejhlubší, průhledná.

POZORNOST VĚNOVANÁ KAŽDÉMU DETAILU

Obroučky ve tvaru okvětních lístků, zdobené květy, delikátně tvarované kovové součásti zdobící stranice. Ryté a následně malované emblémy značky diskrétně odkazují na kvítky Monogram, ozdobné nýty oživují tradici zámků na slavných kufrech Louis Vuitton a hra matných a lesklých ploch evokuje grafickou symetričnost šachovnicového vzoru Damier. Od plastových sedýlek na nosu po stranice, od můstku po klouby – síla spočívá v detailu. Proto se také sluneční brýle Louis Vuitton mohou skládat až z 30–50 součástí, z nichž některé jsou z vyřezány z ebenového dřeva nebo jsou vyrobeny exkluzívní technologií, která umí spojit vrstvy dřeva a hliníku pro maximální lehkost a pohodlí.

KNOW-HOW VE SLUŽBÁCH DOKONALOSTI

Výroba jednoho páru slunečních brýlí Louis Vuitton vyžaduje mnoho samostatných úkonů, z nichž každý musí být proveden přesně podle přísného standardu. Přesnost hraje nejdůležitější roli – od acetátu po finální kontrolu. Acetátové součásti jsou nařezány z desek o tloušťce 1–4 mm. Acetát je 100% přírodní materiál – odvozen z bavlny, je hypo-alergenní a biodegradovatelný. Řemeslníci v regionu jej používají již od 19. století. Zásadně důležitou technologickou fází je leštění v bukových bubnech. Obroučky se umístí do nádoby naplněné pemzou z ostrovů Lipari a štěpinkami diamantového tvaru z bukového dřeva z listnatých lesů v Maďarsku. Buben se otáčí rychlostí 30 otáček za minutu; leštění je dvoufázové. Proces kompletace je také vícefázový: osazení dekorativních nýtů pomocí lisu; v některých případech po nahřátí s cílem zvýšit odolnost stranic; ohýbání a závěrečné leštění. Na rozdíl od injektovaného materiálu může acetát povolit a ztratit pevnost. Proto je velká pozornost věnována řemeslnému provedení, každému detailu – ať již to jsou ‚granulky‘ v materiálu, v konkrétní barevné paletě exkluzivní pro značku Louis Vuitton.

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii sluneční brýle.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu