Už jste slyšeli o espadrillas?

Už jste slyšeli o espadrillas?

2. května 2013, retro, 80. léta, espadrillas, espadrilky, espadrille shoes, unisex, látková obuv, dámská obuv, letní obuv, tenisky, boty na klínku

Sponzorované odkazy

Další comeback v tomto roce zaznamenávají i takzvané ,,espadrilky". Obuv, která letěla především v 80. letech, je zpátky. A není se čemu divit. Espadrilky už mají mnoho spokojených nositelů a nositelek. Je to především pro jejich netradiční sympatický vzhled. Dalšími pozitivy jsou cenová dostupnost, lehkost, pohodlnost, jednoduchost a kombinovatelnost. Mnoho klasických espadrille shoes jsou unisex, což znamená, že se hodí jak pro ženy, tak i pro muže. Už první espadrilky, které byly vyrobeny ve španělském Katalánsku ve 14. století, obouvali muži i ženy.

Všechny espadrillas mají dva spolčené znaky. Jsou vyrobeny většinou z bavlněné látky a jejich podrážka je buďto z lýka či ze smotaných šňůrek, které vypadají jako provaz. Existuje mnoho typů a druhů espadrilek – vysoké sandále, tenisky, na klínku,…

Original espadrille shoes

Klasické espadrilky jsou asi nejčastěji k vidění a sehnání. Jestliže jsou tyto esadrillas kvalitní a značkové, jsou vyrobeny z prodyšných barevných látek, které dokonale sají pot a vaše noha se v nich může cítit pohodlně. Také proto jsou espadrilky skvělou obuví pro teplé měsíce. Ať jsou to espadrillas uzavřené či nikoli, v létě s nimi můžete dělat velkou parádu.

Vysoké sandále

Podle mého názoru jsou vysoké sandálové espadrillas naprostým opakem těch klasických. Sandále většinou na platformě a velmi vysokém klínku, mohou být pro některou z žen nepříjemnou záležitostí. Jinak pro všechny ostatní jsou to boty velice vkusné a nápadité. Na těchto espadrilkách nejvíce vynikne provázek smotaný do provazu.

Na klínku

Možná jste už v některých výlohách uviděli formální espadrillas na klínku. Tento typ je též velice častý. Jejich nošení není tak tragické jako u vysokých sandálů. Jejich výhodou je, že i když jejich podrážka připomíná v mnoha ohledech slámu, tak se mohou stát velmi elegantními.

,,Teniskové"

Tenisky s provazovou podrážkou – i takové můžou být některé espadrillas. Ležérní a dosti neobvyklé jsou tyto espadrilky. Zato jsou velice líbivé. Typické je pro ně zavazování na tkaničky, které u žádných jiných espadrille shoes nenajdeme.

Zdroje: www.polyvore.com

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii obuv a letní boty.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu