Denim jaro 2013

Denim jaro 2013

7. května 2013, denim 2013, skinny džíny, boyfriend džíny, ripped džíny, džínová košile, džínové šortky, džínové overaly

Sponzorované odkazy

Původně pracovní kalhoty, oblíbené zejména u amerických kovbojů, vytvořil Levi Strauss. Jistě nemohl tušit, jaký fenomén se z džínů stane. Pro běžné nošení se začínají hojně využívat v polovině 50. let a naprostý boom denimové módy spadá do let 70. Dnes můžeme podobnou euforii a touhu po denim oblečení opět zaznamenat. Trendy se vrací zpět do minulosti a inspirují se v její široké škále modelů a střihů. Zároveň zaznamenáváme snahu o inovaci a snahu šokovat. Vytvořit něco zcela jedinečného a nepřehlédnutelného.

Denim móda pro jaro/léto 2013 přinese protrhané džíny – ripped, extrémě úzké slim džíny ( i pro muže) nebo již několikátou sezónu pohodlný střih boyfriend džínů. Nezůstaneme ale pouze u kalhot. Svou slávu si užívají denim košile, džínové overaly, vesty a bundičky.

Denim šortky – jaro/léto 2013

Kdo nedá dopustit na džínové šortky si letos bude vybírat z několika modelů. K dostání jsou džínové šortky se sníženým sedem či naopak mini šortky, které neposedně odhalují i to, co by mělo zůstat ukryté. Na druhou stranu svádí v prodejnách svůj boj kraťasy bokové s kraťásky sahajícími do vysokého pasu.

Pánové se mohou těšit na úzké nohavice a délku do půlky stehen.

Kraťasy (dámské i pánské) zdobí nejrůznější šisování, průstřihy, záměrné kapky od barvy nebo punkové cvoky.

Na některých dokonce objevíme zvířátka.

Džínové bundy a vesty

Džínové bundy se sice tváří jako stálice módního nebe, ale někdy se na ně přeci jen pozapomíná. Ještě nedávno (zejména pánská populace) jsme trpěli nedostatkem zajímavých modelů.

Džínové vesty upadly na chvíli téměř v zapomnění. Při životě je udržovali někteří umělci a muzikanti.

Dnes už můžeme opět vyrazit na ty pravé denim nákupy. V žádném obchodě nechybí široký výběr džínových bundiček.

Džíny jedině slim, boyfriend nebo ripped!

Mnohé jistě potěší, že dámským džínům byly navráceny vysoké pasy. Nicméně zůstaly úzké, až extrémně úzké nohavice, které si ne každá žena může dovolit. Pokud se ale pyšníte hezkou postavou, určitě si jedny slimky letos pořiďte.

V šatníku rozhodně musí tuto sezónu kralovat výrazné džíny. Ať už s originálním praním nebo proužky.

Pánská móda se také odvázala a nabízí na příklad růžové slim džíny, oprané slimky i zcela obepínající džínové kalhoty, které někdy připomínají spíše legíny.

Nebraňte se také již zmiňovanému boyfriend střihu. Jedná se o velmi pohodlný střih zaručující ležérní look a pohodlí. V letních dnech se jistě setkáme s kombinací ripped jeans a boyfriend. Otrhané džíny jsou zase trendy ať už v jakékoliv podobě.

Denim košile – musíte mít

I popularita džínových košilí byla po nějaký čas nechvalná. Teď si opět naplno užíváme jejich jedinečný styl. Dámské i pánské košile v provedení denim jsou trendy, tak hurá na nákupy.

Zdroj: www.asos.cz , thinkstock

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu