Plavková sezóna se blíží! Jak se na ni připravit?

Plavková sezóna se blíží! Jak se na ni připravit?

13. května 2013, plavky, jak zhubnout do plavek

Sponzorované odkazy

Léto se blíží a ze všech možných koutů na nás vykukují nové modely plavek pro toto léto. A už se jedná o samotné obchody či různé časopisy a magazíny (včetně Luxurymagu), které vám radí, jak správně plavky vybrat, abyste byly trendy a abyste podtrhla své přednosti či naopak schovala malé nedostatky. Plavková sezóna sebou však každoročně přináší i jeden dost zásadní problém – jak se na plavky připřavit. A tak vám v dnešním článku poradím, jak se na letošní léto řádně připřavit, abyste v plavkách vypadala a hlavně si připadala dobře.

Krokem k štíhlejší postavě

Každá předplavková sezóna začíná shazovaním nabytečných kil, které se přes zimu ukládají a celkovým formováním postavy. Jaký si uděláte cvičební záleží opravdu jen na vás a na vašich osobních potřebách. Pokud však nemáte moc času a nejste ani sportovně založená, prostě choďte. Ať už do práce, do školy nebo jen tak. Nemusíte zrovna ujít kilometry, aby jste pocítila efekt. Ideální je 10000 kroků, ale stačí i méně. Znamená to tedy, že denně můžete ujít 1,6–5 km. Chůze vám zajistí nejen štíhlá stehna, ale celkově prospěje vaší kondici a navíc bojuje také s celulitidou, která se tvoří právě kvůli nedostaku pohybu.

Noční můra jménem celulitida

Celulitida je noční můra všech žen, které jí trpí, a to je celých 80 %. Vyhýbá se prakticky jen opravdu velkým sportovkyním. Ženy, které mají sedavou práci ji trpí daleko více. S pokročilým stadiem celulitidy je opravdu těžké bojovat a bez pomoci odborníka se prakticky neobejdete. Pokud však máte celulitidou mírnou, trochu cvičení a speciální krémy vám pomohou. Důležité je taky hodně pít, zvláště pak při vysokých teplotách. Pijte však jen vodu či bylinné čaje. Pro ty z vás, které sice celulitidu vidíte, jen pokud kůži stlačíte a možná nějaký ten hrbolek, pokud se opravdu soustředíte, mám jeden recept. Je tak jednoduchý, jak rychle funguje. Po ranním kafe (musí být opravdové zrnkové namleté kafe) smíchejte lógr s oliovým olejem a při sprše si pak s touto směsí udělejte peeling. Nejen, že nohy jsou po tom krásně hebké díky peelingu a olivovému oleji, ale kůže je také nádherně napnutá a po celulitidě ani stopy. Opravdu je to tak, mám to vyzkoušené. V žádném případě si však kávu s olejem nedělejte do zásoby, nejenže odstátá směs ztrácí efekt, ale může vám také zežluknout.

Vosk anebo?

Důležitá část v přípravě na plavkovou sezónu je také depilace. Ať už dáváte přednost strojkům či vosku, musí to být uděláno, a to všude, kde je to neestetické či společensky nepřijatelné. Klasika jsou nohy a třísla, pokud si netroufáte na vosk sama, zajděte do kosmetického salónu, kde vás chloupků zbaví za pár minut.

Do bronzova!

Po depilaci přichází v úvahu první opálení. Spousta z žen jde před prvním opravdovým opalovaním u vody do solária, a to nejen kvůli estetice, ale také kvůli protekci. Již jednou opálená kůže se jen tak lehce nespálí. Můžete si pomoct také samoopalovacími krémy, avšak tady dbejte na kvalitu a hlavně na množství krému. Vybírejte vždy odlehčenou variantu, přece nechcete být oranžová jako mrkev.

Je nejvyšší čas začít dámy!

Autorem článku je Beáta B.. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu