Fashion trend: kitten heels

Fashion trend: kitten heels

21. června 2013, kitten heels, boty na nízkém podpatku, nízký podpatek

Sponzorované odkazy

Kitten heel je krátký, úzký podpatek, obvykle 3,5 cm až 4,75 cm vysoký, s lehkým zakřivením od kraje paty, což jim dává větší stabilitu.

Historie kitten heels

Tento styl bot byl přestaven v pozdních 50. letech jako formální módní obuv pro mladé dospívající dívky. Byl to pro ně skvělý způsob jak se pomalu naučit chůzi na podpatcích. Vyšší podpatky by byly v té době považovány za nevhodné pro dívky kolem 13. roku. Nicméně na začátku 60. let se tato výška podpatku stala módní i pro starší mládež a ženy všech věkových kategorií, a to až do zániku jehlových podpatků ke konci 60. let. Poté se kitten heels znovu objevily v roce 1980 spolu s klínovými podpatky a staly se opět módní až do roku 2003.

Vysoký nebo raději nízký podpatek?

Pro mnohé z nás je určitě velmi těžké vzdát se vysokých podpatků a platforem, obzvláště výška postavy dosahuje jen něco mále přes 160 cm. Ale pro naše nohy to není nic zdravého a jednou za čas by si měly odpočinout v botách s nižším podpatkem. Budete překvapeny, jak mohou být boty s kitten heel podpatkem elegantní a nyní navíc vysoce trendy.

Kitten heels jsou elegantní i trendy

Boty s kitten heels podpatkem jsou skvělé do kanceláře. V botách jste zde celý den, a proto by měly být pohodlné, aby Vás v nich nebolely nohy. V tomto případě zvolte odstíny spíše neutrální, jako je černá, hnědá, tmavě modrá, vínová nebo olivová. Po práci se ale můžete trochu odvázat a vybrat si z palety odstínů ty více zářivé a odvážnější.

K čemu obout kitten heels

Kitten heels boty se dají nosit jak s kalhotami, tak i se sukní.

Dokonale sofistikovanou elegancí, kterou vytvořila Audrey Hepburn společně s kitten heels se můžete inspirovat v nejednom jejím filmu. Přesvědčíte se, že dokonalé spojení tvoří kitten heels i s šaty.

Skvěle vypadají se úzkými džíny a tílkem, přes které si můžete obléci svetr s velkými dírami.

Kitten heels ale nepatří jen do elegantního světa módy, jejich barevnější varianty můžete kombinovat s barevnými tunikami a tričky s potisky.

Zdroj: www.polyvore.com

Autorem článku je Jana A.. Článek najdete v kategorii obuv a letní boty.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu