Polarizované sluneční brýle jsou v létě číslo 1!

Polarizované sluneční brýle jsou v létě číslo 1!

29. července 2013, sluneční brýle, brýle, polarizované sluneční brýle, polarizovaná skla, ray ban, oakley

Sponzorované odkazy

Polarizované sluneční brýle jsou v létě číslem jedna! Ptáte se proč? Dáme vám hned několik vysvětlení. Po přečtení nám jistě dáte za pravdu a půjdete si jedny koupit. Proč u slunečních brýlí zvolit polarizační skla?

Polarizovaná skla jsou nebo měla by být tou nejdůležitější věcí při výběru nových slunečních brýlí. Jsou nesmírně důležitá z hlediska ochrany vašich očí. UV záření a s ním spojené sluneční paprsky jsou rok od roku nebezpečnější, a proto je nezbytné své oči chránit. Toho docílíte jen díky kvalitním slunečním brýlím – brýle s polarizačními skly. Ty totiž eliminují odlesky, které díky slunečnímu záření způsobují nepříjemné oslnění, díky čemuž vás mohou například pálit oči. Pohled skrz brýle přesto nadále zůstává jasný a zřetelný, nenechte se proto mýlit, že byste díky polarizačním brýlím viděli šeře. Polarizační skla navíc umožňují výbornou viditelnost detailů, zvyšuje se tak koncentrace uživatele, nebolí vás oči a necítíte se unaveni. Oči se díky polarizačním sklům tolik nenamáhají. Tyto brýle se dají perfektně využít na letní dovolené, ale ocení je jistě i řidiči nebo milovníci zimních návštěv hor.

KTERÉ JSOU TY SPRÁVNÉ?

Barva skel hraje téměř nejdůležitější roli. Vašim požadavkem by měla být taková skla, která vaše oči nevyčerpávají, nezkreslují základní barvy (důležité pro řidiče) a také by skla neměla být ani příliš světlá, jelikož ochrana před slunečním zářením tím snižuje. Tím však nemyslíme, že by jiná certifikovaná optika ve světlých barvách byla nevhodná, ba naopak. Brýle vám doporučujeme vybírat na denním světle nebo v prodejnách, kde je denní světlo imitováno. S jakýmikoliv pochybnostmi se svěřte obsluze obchodu, tam vám jistě dobře pořadí, aby jste vybrali ty správné brýle. Po výběru vhodných skel hleďte také na obrubu brýlí, která by vás v žádném případě neměla nikde tlačit. Mezi oblíbené značky polarizovaných slunečních brýlí patří především Polaroid, Ray Ban a Oakley. Zda se budete držet trendů či raději zvolíte praktičnost a využijete je i na sport, to je čistě na vás. Hlavně své oči v létě chraňte!

Zdroje: Thinkstock, www.polyvore.com

Autorem článku je Tereza K.. Článek najdete v kategorii doplňky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu