Tónovací krémy, BB, CC - vyznáte se v nich?

Tónovací krémy, BB, CC - vyznáte se v nich?

2. srpna 2013, bb krém, bb cream, cc cream, cc krém, tónovací krém

Sponzorované odkazy

Běžný krycí make-up je v létě passé. Ženy se většinou nemalují vůbec, nebo koukají po lehčím podkladu. Takovou letní alternativou býval dříve pouze tónovací krém. Dnes ale máme na trhu daleko více produktů. Reklamy na nás chrlí zkratky jako jsou BB a CC. Možná se teď spousta žen ptá – co jsou zač? Jak se od sebe liší? A co je pro mě to pravé?

Tónovací krém

Jeho základním úkolem je sjednotit barvu pleti. Nelze od něj očekávat vysoké krytí, ale na druhou stranu nabízí tekutou konzistenci, díky které se dobře nanáší. Je lehký, a proto ideální právě v létě. Je vhodný pro ženy, které mají pěknou pleť a nepotřebují krýt žádné velké nedostatky. Snad každá kosmetická značka má takovýto tónovací krém.

BB krém

Z Asie k nám doletěl trend BB a pomalu se na českých pultech začaly objevovat BB krémy různých značek. Názory na Beauty Balm se různil, ale je to dáno právě tím, co od produktu očekáváte. BB má na rozdíl od tónovacího krému více funkcí. Nejen, že sjednocuje barvu pleti, ale pokožku i hydratuje. BB taktéž obsahuje SPF faktor, což je dnes skoro pravidlem a nutností všech krémů a make-upů. Je to tedy takový vylepšeným tónovacím krémem, který plní i funkce denního krému. BB krémy, který se na náš trh dostaly, však nebyly moc chváleny a často prošly kritikou. Neobstály ve srovnání s asijskými BB, které se lépe přizpůsobily barvě pleti. Není tedy BB jako BB a je potřeba hledat.

CC krém

Asiatkám už nestačily BB krémy a žádaly si více funkcí od jednoho jediného produktu. Firmy rychle zareagovaly a vytvořily tzv. Color Controlor (Correction) cream. Ten má stejné vlastnosti jako výše zmíněný BB, ale má lepší krytí a sjednocení pleti. Je to tedy taková vytuněná verze BB krému. U nás ho na trh přivedlo zatím jen pár značek, ale lze očekávat, že se přidají i další.

Nejspíš také můžeme předpokládat, že brzy budou přibývat další a další krémy s podobnými zkratkami, které budou mít ještě více funkcí než jejich předchůdci. Je však potřeba se zamyslet, co pleť potřebuje a nevrhat se zběsile do každé novinky, která se na trhu objeví. Firmy většinu novinek posílají redaktorkám magazínů a bloggerkám, které produkty vyzkouší a napíší na ně recenze. Ty mohou být dobrým vodítkem a rádcem při výběru dokonalého pleťového pomocníka.

Zdroje: www.polyvore.com, www.krasa.cz

Autorem článku je Aneta Sobotková. Článek najdete v kategorii kosmetika a líčení a make up.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu