Legendární tenisky Keds

Legendární tenisky Keds

13. srpna 2013, tenisky, Kedsky, Keds, plimsoll, plátěné tenisky, sneakers

Sponzorované odkazy

Tenisky Keds mají poměrně dlouhou historii. Na počátku 19.století vypukla v Americe „gumová horečka“. Najednou se vše vyrábělo z gumy, ač kaučuk je lidem znám už mnohem déle. Ovšem kaučuk v zimě podléhal přírodním podmínkám a nebyl tak odolný, jak se zprvu zdál. Procesem zvaným vulkanizace se tedy kaučuk dočkal dokonalosti. Od té doby se jedná o jeden z nejodolnějších materiálů.

Když se rozmohlo gumové šílenství, samozřejmě došlo i na oděv a obuv. Pršipláště byly běžným vybavením do nepříznivého deštivého počasí. Ovšem použití gumy pro obuv byl zcela nový objev. A tak vznikly i tenisky Kedsky s gumovou podrážkou. Plátěná obuv, ve které jste se mohli projít třeba i v dešti, aniž by vám nateklo do bot, to bylo tehdy něco! První kedsky se datují do druhé dekády dvacátého století. Roku 1916 firma US Rubber Company (později přejmenována na Uniroyal spadající pod magnát Michelin) představila první tenisky s gumovou podrážkou. Pojmenovali je Keds (odtud lidový název tenisek „kedsky“). Díky plátěným teniskám s gumovou podrážkou se dalo chodit téměř neslyšně. Od té doby obliba kedsek jenom rostla. Nosili je politici, herci, zpěváci, sportovci, aj.

V dnešní době se tyto tenisky stále těší velké oblibě jak mezi mladými, tak mezi dospělými. Nosí se nejenom pro volný čas, ale také k formálnímu oblečení (zvlášť k saku), kterému tak dodává ležérní a klukovský šmrnc. Sluší mužům i ženám a mezi dětmi je tato obuv také velmi rozšířená. Kedsky zkrátka může nosit celá rodina kamkoliv, kdykoliv, kdekoliv. Doporučujeme tenisky nosit obzvláště v létě, jelikož vám v nich bude příjemně a nebude se vám pařit noha. Plátěný materiál a pohodlí gumové podrážky jistě oceníte. Tenisky Keds nejsou určeny k chůzi v deštivém počasí, avšak jestliževás přepadne nečekaný déšť a zmoknete, nemusíte mít strach, že vám nateče do bot – gumová podrážka z kaučuku vaši botu ochrání.

Zdroj: www.polyvore.com, www.asos.com

Autorem článku je Tereza. Článek najdete v kategorii letní boty a tenisky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu