Gladiátorkám není konec, tentokrát to chce však trochu extravangance

Gladiátorkám není konec, tentokrát to chce však trochu extravangance

23. srpna 2013, sandály, gladiátorky, podzimní obuv, boty na podzim, podzim, páskové sandály

Sponzorované odkazy

Gladiátorky jsou sandálky na podpatku (nebo bez) se spoustou pásků. Jedná se o tak trochu neobvyklý trend, avšak některá z vás mu třeba příjde na chuť. Jak už název napovídá, inspirovány jsou legendárními gladiátory, kteří už tehdy nosili páskovou obuv. V posledních kolekcích módních domů se tyto boty objevily téměř na všech molech (Gucci se pyšní překrásnými sandáyl na podpatku v zářivých barvách). Nosí se hlavně v černé barvě a odstínech hnědé. Oživují outfity končícího léta. Mohou být také zdobené cvočky, třásněmi nebo malými přívěsky. Nechte se inspirovat!

Pokud máte odvahu a nebojíte se extravagantnějších trendů, vyzkoušejte gladiátorky na vysokém podpatku, které mají pásky až pod kolena. Ovšem dovolit si je mohou pouze ženy, které mají štíhlejší nohy. V opačném případě by vypadaly nevhodně. Gladiátorky vám dokonale prodlouží nohy o pěkných pár čísel, pokud je obujete. A nosit je můžete klidně i do práce! Ovšem tyto sandálky nejsou pro každého, ale pokud máte ráda svobodnější styl – jako etno nebo hippie, určitě se vám v botníku budou hodit.

Gladiátorky se skvěle kombinují s etno módou a aztéckými motivy. Dodají tak outfitu ten pravý divoký syrový šmrnc. Takže i rozevlátá hippie móda si zde příjde na své. Preferujete-li pohodlí a chcete-li se cítit příjemně, obujte gladiátorky bez podpatku nebo na velmi nízkém podpatku. Perfektně se hodí k rozevlátému ležérnímu stylu – džínovým šortkám, třásním, atd. Vykouzlí z vás rozvernou divošku. Doporučujeme je obout na procházky městem nebo letní dovolené.

Krom džínoviny a etno motivů se gladiátorky hodí i k punkovému stylu, který se na podzim zase objeví. Navíc k punku pásky prostě patří. Proto k nim klidně oblečte koženou bundu nebo vestu, doplňky se cvočkama či latex. Můžete je kombinovat také s kožešinami a zvířecími nebo geometrickými motivy. Na podzim se budou nosit převážně temnější barvy, proto černou barvu kombinujte nebo zcela vyměňte za olivově zelenou, navy modrou nebo vínově červenou. Černé oční linky a malá kabelka do ruky jsou skvělou třešničkou na dortu. Pásky se vám možná nakonec zalíbí!

Zdroje: www.nastygal.com, Thinkstock

Autorem článku je Tereza K.. Článek najdete v kategorii obuv, letní boty a ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu