Mokasíny to na podzim jistí!

Mokasíny to na podzim jistí!

6. září 2013, mokasíny, boty, polobotky, kožená obuv, lesklá obuv, obuv

Sponzorované odkazy

Mokasíny už se nosí řadu let. Dříve to byla běžně mužská obuv. Ovšem jak už to tak bývá (a v módních trendech obzvláště), tak i ženy tuto obuv převzaly po svém. Jednak perfektně slušely všem ženám, které se rády oblékaly v pánském stylu, ale také se s oblibou začly nosit i k sukním a šatům. Mokasíny budou na podzim trendy!

A co vlastně mokasíny jsou a kde se vzaly? Mokasíny jsou vynález amerických indiánů, kteří je vyráběly z jelenice nebo jiné měkké kůže. Odkoukali je od nich však i lovci, obchodníci i evropští usedlíci a boty se tak rychle dostaly do Evropy a kromě Angličanů si jich všimli samozřejmě Italové. Ti si tuhle pohodlnou obuv natolik oblíbili, že v Itálii seženete mokasíny na každém rohu. Prošívané boty s měkkou podrážkou jsou sice velmi pohodlné, avšak při celodenním nošení ničí nohu. Proto je neobouvejte příliš často – mluvíme převážně o plátěných mokasínách. V šedesátých letech pak vstoupily do světa mokasíny vyrobené z kůže, s přezkou a dvěma střapečky. Přesně takové pak s oblibou nosil i Michael Jackson. A může za to Gucci! Každý elegantní chlap by měl alespoň jedny mokasíny vlastnit. Bez nich se ve společnosti neobejde a vy vlastně také ne. Ženám sluší stejně hezky a navíc je to velmi trendy.

A jak se mokasíny nosí, s čím je kombinovat a čemu se vyvarovat dle posledních trendů? Muži to mají jednodušší – ti obouvají mokasíny většinou k obleku nebo elegantnějšímu oblečení a samozřejmě s ponožkou. U žen i mužů platí – jestliže máte od kolen dolů nohy odhalené, ponožky do mokasín neoblékejte. Ženy mohou zkusit obout mokasíny k šatům klasických střihů v minimalistickém jednobarevném provedení. Hodí se skvěle ke casual stylu nebo do práce. Hlavně nezapomeňte, že na podzim to hraje barvami, a proto zkuste i jinou než černou. Pokud se nechcete vzdát podpatků, tak ani tady nezoufejte – mokasíny se v průběhu let začaly vyrábět i na podpatku. Vypadají jako velmi elegantní lodičky, mají tlustší podpatek a jsou většinou z kůže a pevnějších materiálů. Obujete i vy na podzim své mokasíny?

Zdroj: www.polyvore.com, www.ccc.eu, www.humanic.net

Autorem článku je Tereza. Článek najdete v kategorii obuv a ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu