Nevzdávejte se jich kvůli podzimu! / Šaty a sukně podzim 2013

Nevzdávejte se jich kvůli podzimu! / Šaty a sukně podzim 2013

9. září 2013, šaty, sukně, dámské oblečení, podzim 2013, Zara, Mango, kotníčková obuv, zvířecí motivy

Sponzorované odkazy

Jestliže si myslíte, že s končící se letní sezónou také odzvoní dámským šatům a sukním, tak jste na omylu. Jejich éra je teprve v počátcích. Rozdíl mezi dámskými letními šaty a sukněmi a podzimními šaty a sukněmi je ale značný. Jiné ve střihu, materiálu, barvách a vzorech. S podzimem totiž přichází i chladnější počasí. Šaty a sukně se mu musí přizpůsobit. Dlouhé rukávy a dokonce i roláky zde nejsou výjimkou. Místo lehkých a vzdušných materiálů naopak kožené a teplé pletené. Navzdory tomu všemu jsou šaty a sukně stále ženské a smyslné.

Zara a Mango

Inspirací se vám mohou stát například podzimní šaty a sukně od prvotřídních módních značek Zara a Mango. Ve své letošní podzimní kolekci vám nabídnou skutečně ojedinělé kousky. Zara, jako značka specializující se především na dámskou elegantní módu, si starosti s šaty a sukněmi nedělala. Vládne zde konzervativní černá barva, se kterou ale soutěží podzimní barvy jako jsou vínová a červená. Na některých šatech se objevují i zvířecí motivy, kterých si na podzim 2013 užijeme dosytosti. Materiál, který u Zary hraje prim, tak to je kůže. Pravá i syntetická.

Modýlky šatů a sukní Mango se trochu liší. Začněme u délky. Značka Mango je mnohem odvážnější. Většina sukní a šatů nedosahuje ani délky ke kolenům. Všechny šaty mají dlouhý rukáv a jsou doplněny páskem. Stejně jako Zara, tak i Mango si našlo oblibu v kůži, a proto v podzimní kolekci nalezneme dosti kožených pouzdrových sukní.

Jak na to?

Je podzim. Šaty a sukně nemůžeme kombinovat tak jako v létě. Do chladnějšího počasí je potřeba se vyzbrojit. O něco jednodušší to bude s podzimními šaty, ke kterým není potřeba hledat ten správný horní díl v podobě halenek a svetříků. S ostatními doplňky to je ale stejné. Aby nám venku neumrzly naše nohy, které sukně a šaty odhalují, bude zapotřebí je obléci. Vyzkoušet můžete například legíny, které jsou v mnohých příkladech i zateplené. O něco méně vás pak zahřejí punčochy, jejichž předností je, že se dají sehnat v úžasných podzimních barvách žluté, červené, hnědé či oranžové, které jsou, tak jako každý rok, na podzim v módě. Obout si k tomu všemu můžete například lehčí kozačky či kotníčkové boty, kterým zase začíná sezóna. Svetříky a bundy jsou samozřejmostí.

Zdroje: www.polyvore.com, www.zara.com, www.mango.com, Thinkstock

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu