Tartan - jeden z must-have kousků sezóny

Tartan - jeden z must-have kousků sezóny

11. září 2013, kostkovaný vzor, kostkované oblečení, fashion trends, tartan trend, tartan, must have 2013, trendy kostka

Sponzorované odkazy

Miláno – město módy, které na vás dýchá tvůrčí inspirací na každém rohu. Výlohy luxusních módních značek se předhánějí v originalitě zpracování, italské dámy předvádějí své osobité modely a za všech okolností charizmatičtí italští muži tomu všemu dodávají závěrečné gro. Ale při pravidelných návštěvách Milána vás tyto skutečnosti již nijak nepřekvapují. Všímám si ovšem rozsáhlé reklamy značky Mango, kde je vyfocena dívka v červených kostkatých kalhotách. Ještě jednou si pořádně prohlížím kolemjdoucí a výlohy s oblečením. Už je mi to vše jasné – trend tartanu je zpět.

Slavná i neslavná kostka zvaná tartan

Možná jste se s názvem tartan ještě nesetkali a nevíte tedy, co přesně výše zmíněným trendem myslím. Mnozí nazývají tartanem samotný vzor – kostku, ale ve skutečnosti se primárně jedná o vlněnou látku, která je tímto vzorem (v jeho různých barevných variacích) zdobená. Jistě si vybavíte alespoň tradiční skotský kilt – to je ukázkový tartan. Jeho vzestupy a pády se už snad ani nedají spočítat. Jednu sezónu je absolutním favoritem a sezónu další o něm skoro nikdo neví. Tentokrát se tartan dostává do pozornosti návrhářů a módních značek s poněkud většími ohlasy a vypadá to, že se jedná o jeden z must-have trendů této sezóny. I když milovníci módy jistě nezapomněli odvážnou kolekci z tartanu slavné módní návrhářky Vivienne Westwood a oblibu kostky, jenž se stala symbolem pro značku Burberry.

Značka Mango se tartanem výrazně nechává inspirovat ve své nové kolekci. Kostky jsou k vidění i na botách a dalších doplňcích, zdobí kalhoty, sukně i košile. Nechybí pochopitelně ani u značek, jako je Zara nebo Bershka.

Tartan se nemusíte bát kombinovat také s elegantním oblečením nebo naopak elegantní outfit ozvláštnit pouze výrazným doplňkem. Co říkáte na tento nový módní trend? Budete nosit letos kostky?

Zdroj: www.zara.com , www.asos.com , www.mango.com

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii značky a značkové oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu