Fashion trend: 50 odstínů modři

Fashion trend: 50 odstínů modři

13. září 2013, modrá, tmavomodrá, světle modrá, akvamarínová, pudrová, kobaltová, inkoustová, barva, trendy barvy, barvy podzimu, podzim 2013, zima 2013

Sponzorované odkazy

Barvy hrají v módním světě obrovsky důležitou roli. Určují trendy a styl, a proto je každou sezónu odpověď na otázku, jaké barvy budou nejvíc in, tak netrpělivě očekávaná. Barvy letošního podzimu a zimy se těší poměrně velké rozmanitosti, ale přesto měly na přehlídkách některé tóny jasně navrch. Vedle klasické černé a bílé, které patří k hlavním hitům nové sezóny, je to i modrá. Že to není právě vaše barva? Nenechte se mýlit! Nosí se totiž ve všech svých odstínech a z nich si určitě ten svůj vyberete.

Pudrová

A začneme od nejsvětlejších tónů modré. Pudrová modř je poněkud studená a chladná, ale stále romantická a něžná. Nádherně vynikne na světlé pokožce a velmi sluší blondýnkám a zrzkám. V tomto odstínu můžete zvolit třeba i večerní šaty nebo kabát.

Akvamarínová

Jméno dostala od průzračného, bledě modrého minerálu a bude vám možná připomínat nádherné moře z vaší dovolené. Akvamarínová barva působí příjemně a jedná se o teplý odstín, který nám aspoň na chvíli dokáže vrátit pocit léta. Zkombinovat jej můžete s dalšími modrými tóny, se zelenou i levandulovou.

Mykonoská

Pojem mykonoská modrá vám zatím možná nic moc neříká, ale během tohoto podzimu a zimy se s ním bezpochyby blízce seznámíte. Pantone, jenž se každou sezónu stará o představení aktuálních odstínů, jej zařadil mezi největší trendy podzimu a zimy 2013/2014, což předznamenává velký hit. Mykonoská modř dostala svůj název podle nádherného řeckého ostrova a tímto tónem se nechaly inspirovat značky jako Chanel, Balenciaga či Calvin Klein. Sladit ji můžete se smaragdově zelenou nebo třeba šedou.

Kobaltová

Sytá, kontrastující, nepřehlédnutelná – taková je kobaltová modř. Zaznamenat jste ji mohli už v loňské sezóně, kdy byla také velkým hitem. Sluší každému a rozumí si s černou nebo stříbrnou.

Inkoustová

A dostáváme se k odstínu nejtmavšímu a možná i tomu vůbec nejvíce trendy. Tmavě modrá barva dostala přezdívku nová černá, a stejně jako ona se nosí od hlavy až k patě. Inspirovat se můžete přehlídkami Chloé, Céline či Dries Van Noten.

Zdroje: www.net-a-porter.com, www.mango.com, iStockphoto / Thinkstock

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu