Kůže – aktér tohoto podzimu

Kůže – aktér tohoto podzimu

19. října 2013, trend kůže, kožené kalhoty, kožené sako, kožené legíny, kabát s koženými rukávy

Sponzorované odkazy

Podzimní kolekce jednotlivých značek se stávají zástupci jedinečného uměleckého díla. Letos si módní designeři pohravají s rozmanitými styly, kombinují materiály a nebojí se experimentovat. Hlavním aktérem podzimu se stává kůže ve všech možných variacích. Kabáty mají kožené nášivky na ramenou, saka zdobí koženkové límce, ve velké míře se objevují dlouho opomíjené kožené šaty či šaty z bavlny doplněné o kožené prvky. Zapomenout nelze pochopitelně ani na módní doplňky, a to především na velké kožené pásky zdobící tělo v části pasu.

Kožené sukně – trend číslo jedna

Zcela jedinečný návrat zaznamenávají kožené sukně, které sice patří mezi stálice dámských šatníků, ale o jejich originalitě se doposud příliš mluvit nedalo. Z módních přehlídek světových návrhářů je vidět trend sukní pod kolena a i takové mohou být kožené sukně pro podzim 2013. Nejvíce se objevuje áčkový střih, a to v podobě kratších sukní i sukní pod kolena.

Druhým velmi oblíbeným střihem jsou pouzdrové sukně. Mne zcela okouzlila pencil skirt Asos ze 100% kůže a konečnou metalickou úpravou povrchu sukně. Skvělá do divadla i na párty, stačí jen trocha představivosti.

Perfektně vypadá kožené provedení klasické skládané sukně. Stačí doplnit o vzdušnou halenku a outfit je hotový. Kožené sukně můžeme nosit také ve stylu grunge. To znamená kombinovat je v ležérním stylu s kostkovanými košilemi, bavlněnými triky v pánském stylu nebo zařadit punkové prvky (na příklad boty s cvočky).

Kožené kalhoty pro dámy i pro pány

Tak velký výběr kožených kalhot a legín jsem ještě neviděla. Z velké části se všem jedná o imitaci kůže, nikoliv o 100% kůži. Oceňuji především kombinaci více materiálů, která dává koženým/koženkovým aplikacím více vyniknout. Okouzlilo mne prošívání kůže zdobící na příklad část kolem kolen nebo kombinace teplákovky s malými koženkovými detaily.

Značky jako HM, Zara nebo Koralline mají na výběr velké množství legín a legínových kalhot. Skvěle se kombinují s maxi svetry nebo se pomocí nich dotvářejí skvělé párty modely.

Jedny z nejefektivnějších modelů má opět značka Zara. Kolekce TRF je plná kožených sukní, dámská i pánská saka i kabáty se pyšní koženými rukávy a pánové si mohou vychutnat jedinečnou kolekci s mnoha koženými prvky.

Zdroj: www.asos.com , www.zara.com , www.attrativa.cz

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu