Kdo je Tomboy?

Kdo je Tomboy?

24. října 2013, tomboy, pánský styl, trendy, podzim 2013, chlapecký styl

Sponzorované odkazy

Tomboy je pojem, který spousta lidí v našich končinách nezná. A co přesně pojem tomboy znamená? Čím se vyznačuje a podle čeho se pozná? Dle odborné genderové definice je tomboy označení ženy, která se cítí v roli muže. S tím souvisí i oblékání a celkové chování ženy a je často spojené s homosexualitou, ovšem není to pravidlem. Pojem vznikl v americkém prostředí a rozšířil se rychle do celého světa. Za shlédnutí stojí například francouzský film Tomboy z roku 2011, který vám toto pojetí může velmi pěkně osvětlit. Tomboy je nyní i na módním poli v kurzu a tak tento trend nepromeškejte. Obzvláště pokud milujete pohodlí, ležérnost a rozvernost v módě. Tomboy vám bude slušet.

V módní branži jde o velmi významnou a oblíbenou složku. Ženské pojetí módy vcítěné do role muže má svůj šmrnc. Typickými prvky outfitu bývají často například košile dopnuté ke krku, skinny džíny, kšiltovka a tenisky nebo polobotky v pánském stylu. I slavná Coco Chanel milovala pánskou módu, kterou přetvářela dle svého vkusu. A v módním gigantu Chanel to vlastně pod taktovkou Karla Lagerfelda dělají dodnes. Zkrátka pokud si troufáte a máte cit pro kombinaci vhodných kusů oblečení, budete vypadat chic. Tomboy styl má nádech rebela, mladého rozverného rošťáka. Přitom je to velmi ležérní a vkusná móda. Oblíbeným tomboy prvkem jsou také boyfriend džíny, které se nosí již několik sezón. Už jste je vyzkoušela?

Tomboy styl ženám velmi sluší. Při správné volbě kousků oblečení, dávkou ležérnosti a rozvernosti budete velmi trendy! Zkuste si pořídit kalhoty chino, boyfriend džíny, košili nebo mikinu bez kapuce a polobotky. Šaty a sukni nechte pro jednou doma. Zapojte také fantazii a využijte posledních trendů all black everything, celobílý trend, boyfriend džíny či mokasíny. Podzim je tady v čerstvém chlapeckém nádechu.

Zdroj: www.asos.com

Autorem článku je Tereza. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu