Konec nudy! – Dámské a pánské vzorované svetry

Konec nudy! – Dámské a pánské vzorované svetry

10. listopadu 2013, jackquard, zvířecí vzory, animal, cardigany, pánské svetry, dámské svetry, trendy, vánoční svetry, jackard, vzorované svetry, tribal, etno, ethno

Sponzorované odkazy

Podzimní a zimní svetry už byly tuto sezóny skloňovány snad ve všech pádech. Huňaté teplé svetry, cardigany, s kapsami, propínací svetry, svetry na zip, s kapucí a tak dále. V tomto článku bych se chtěla zaměřit jen a pouze na svetry vzorované, a to jak pánské, tak i dámské. Vzorované svetry tu možná zazněly už v nějakém článku o kolekci určité módní značky, ale já se chci věnovat vzorovaným svetrům obecně. Jaké vzory můžeme na svetrech vůbec najít? Je dostačující množství k výběru? Jsou dostupné a k sehnání? Salva otázek.

Možná jste slyšeli a možná také ne o vzoru jacquard (počeštěno jako jackard). Jedná se prostě a jednoduše o ornamenty. Srdíčka, sluníčka, domečky, kytičky… Né, dělám si legraci! U vzorovaných svetrů jacquard jde o hloubavější ornamenty. V různé podobě křivek, geometrických těles a tvarů. Jacquard je tuto sezónu velice oblíben a vyskytuje se nejen na svetrech. Nalezneme ho i na módních doplňcích a dalších druzích oblečení. Nevím, jak vy, ale na mě jacquard vzory působí velice harmonicky a klidně. Tyto svetry zahřívají už napohled.

Pak jsou tu také etno vzorované svetry. Možná si říkáte, že vzory etno a jacquard jsou úplně stejné. A ano, také se jedná o ornamenty v podobě křivek a geometrických tvarů. Na místě by možná byla otázka: ,,Najdete tři rozdíly?“. Možná jsou etno a s ním ruku v ruce i tribal vzory živočišnější a více domorodecké nežli jacquard.

Všem známé jsou pak zvířecí vzory. Ano, stále in a trendy. Na všem, co se dá považovat za módu a nejen tu. Vzorované zvířecí svetry jsou už sice pro někoho ohrané, ale pořád vypadají dobře. Každý může vybírat podle svého oblíbeného zvířete. Je libo žirafu, geparda, zebru, tygra či levharta?

Stále větší oblibě se těší vánoční vzory. V této roční sezóně, kdy už nyní na pultech obchodů vidíme jen vánoční ozdoby a dekorace, se není čemu divit. I když někomu Vánoce přinášejí jen stres a obavy, tak jsou to přeci jen svátky štěstí a domácí pohody. Svetry s vánočními vzory o tom přímo přednáší. Soby a sněhové vločky, tak to jsou nejčastější vzory na vánočních svetrech. Jejich velkou výhodou je, že jsou unisexy. Hodí se jak pro muže, tak pro ženy. Vzpomeňme si například na scénu s oblíbeného filmu Deník Bridget Jonesové, kdy se Bridget a Mark Darcy potkají na vánočním večírku oba dva v huňatém svetru s obřím sobem.

Zdroje: www.polyvore.com www.hm.com

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a pánské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu