Duffle coat aneb kabát se zapínáním na olivky

Duffle coat aneb kabát se zapínáním na olivky

22. listopadu 2013, duffle coat, duffle kabát, dámské kabáty, zimní kabáty, teplé kabáty, Tally Weijl, Zara, Pull&Bear

Sponzorované odkazy

V dnešní době se v obchodech můžeme setkat s tolika druhy kabátů, že může být těžké se mezi všemi variantami zorientovat. Dnes si představíme kabát, který jste určitě nepřehlédly. Duffle coat je už od pohledu velmi teplý a pozornost přitahuje i zapínání na takzvané olivky. Je také opatřen praktickou kapucí, za což může inspirace mnišskou kutnou. Jak tedy můžeme vidět, duffle coat není žádnou převratnou novinkou. Nosil se v 18. století, hitem byl i během první i druhé světové války, kdy ho oblékalo britské královské námořnictvo, a fakt, že ho nosíme i v roce 2013 jenom ukazuje, o jak stylový a propracovaný kabát se jedná.

Dříve se tento vlněný kabát vyráběl v klasické béžové a tmavě modré barvě, dnes je spektrum barev pochopitelně daleko širší. Letos se můžete poohlédnout po duffle coatu ve vínové, hořčicové, zelené i růžové barvě. A kam si pro duffle coat zajít?

Pull&Bear

Klasický duffle coat v tmavě modré a khaki barvě seženete v obchodech značky Pull&Bear. Ačkoliv mají tyto kabáty díky kapuci a velkým knoflíkům poněkud sportovnější vzhled, rozhodně to nemusí znamenat, že se musíte bát k nim obléct sukni. Jak můžeme vidět právě u Pull&Bear, například kostkovaná sukně bude s tímto kabátem tvořit stylovou kombinaci.

Zara

Zara dala duffle kabátům nový a originální vzhled. Oživila je kožíškem, kostkovaným vzorem, barvami i koženými rukávy. Tato trendy osvěžení kabátům určitě prospěla a hodí se skvěle pro ty, kteří si na klasiku příliš nepotrpí. Jediné, co si Zara od původních duffle coats vzala, jsou klasické barvy – tedy tmavě modrá a béžová. Výjimkou je pak kostkovaný kabát hrající tóny oranžové, šedé, červené a bílé.

Tally Weijl

Krátkou, jednoduchou a nositelnou variantu duffle coats pak nabízí i značky Tally Weijl. Vybrat si můžete mezi šedou a béžovou barvou kabátu a výhodou je, že je můžete snadno zkombinovat téměř s jakýmkoliv kouskem oblečení.

Zdroje: www.pullandbear.com, www.zara.com, www.tally-weijl.net

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu