Pánské zimní boty - trendy i prakticky

Pánské zimní boty - trendy i prakticky

10. prosince 2013, pánské zimní boty, kotníčkové boty, trendy boty zima, sneakers, boty Baťa

Sponzorované odkazy

Možná, že právě v těchto dnech bloumáte po obchodech a hledáte vhodnou zimní obuv. Mužská kritéria pro výběr bývají vcelku jednoznačná – vybrat rychle, kvalitně, cenově přijatelně. Cílem je získat univerzální tip zimní obuvi, kterou muž po celou zimu využije. Věřím, že i designová stránka je pro muže důležitá, ale stojí při výběru spíše na druhém místě. Proto dnešní článek zaměřím na správný výběr zimní obuvi zejména z praktického hlediska.

Jak vybrat zimní boty?

Ač se vám to nejspíš nebude líbit, i zimní obuv je důležité střídat. Proto se koupě dvou párů zimních bot vyplatí více, než pouze páru jednoho. Jistě již dobře znáte ohrané výrazy jako je vycházková obuv, módní obuv a zimní obuv. Tyto pojmy jsou při výběru nesmírně důležité. Módní obuv sice bude splňovat veškeré aktuální trendy a pomůže vytvořit skvělý outfit, rozhodně s ní však nemůžeme počítat na každodenní nošení. Módní obuv není vhodná pro zimní dny, kdy je bota zatěžována změnami počasí.

Déšť a sníh rozhodně nepotěší ani vycházkovou obuv. S četností nošení už je to sice lepší, ale i tak není určena do počasí sahajícího pod mínus pět stupňů. Vycházkovou obuv si můžeme splést na první pohled s obuví zimní či módní velmi snadno. Příkladem mohou být kotníčkové tenisky, v nichž je umístěn kožíšek. Tenisky jsou většinou lepené a povrchovým materiálem je syntetika. Využijte je do chladnějšího počasí, ale pokud možno bez deště a větších minusových teplot. Pokud chcete kvalitní tenisky, vhodné i do zimního počasí, poraďte se raději vždy s obsluhujícím personálem prodejny.

Označení zimní obuv by vám mělo zajistit potřebné izolační vlastnosti, které jsou v zimním období nezbytné. I tak má každá bota svou životnost a je nutné se o ni patřičně starat. Dobrou volbou jsou především boty kožené. Upozornění si zaslouží i zpracování obuvi – všímejte si důležitých detailů – zejména zda je obuv lepená či prošívaná.

Trendy pánské zimní boty 2013

Doufám, že teď úplně nezanevřete na módní trendy. Při výběru zimní obuvi se dá celkem lehce nalézt kompromis. Značky a módní návrháři si dobře uvědomují požadavky společnosti na kvalitu a snaží se stále více nabídnout kvalitní designovou obuv. Trendy jsou kožené kotníčkové boty v různých provedeních. Stále se drží trend zipů či jiných ozdobných prvků. Velmi in jsou barevně odlišné špičky boty, která tak někdy působí záměrně opotřebovaně.

Když tenisky, tak především sneaker s vysokou podrážkou. I to je příjemné spojení praktického a módního hlediska. Na prodejních pultech se setkáme také s kotníčkovou obuví z veluru – krásná, módní, jen do vlhkého počasí ne úplně ideální.

Zdroj: www.bata.cz , www.zara.com , thinkstock

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii zimní boty.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu