Módní trendy 2014 – jarní boty

Módní trendy 2014 – jarní boty

26. února 2014, trendy boty jaro

Sponzorované odkazy

Nové jarní trendy ve mně probouzejí radost dítěte. Konečně něco opravdu zajímavého a „nositelného.“ Většinou je móda vyhnaná poněkud do extrémů, a tak ač vypadá na módních molech perfektně, do běžného života příliš nezapadá. Jarní kolekce jsou jiné. Možná je to využíváním jemných pastelových tónů, možná návratem protáhlých špiček obuvi, které působí velmi elegantně. Trendy v obuvi vypadají převážně originálně a zajímavě. Zároveň mají jednu velkou přednost – dají se nosit. Pojďme si představit několik hlavních trendů pro jarní obuv 2014.

Úzké podpatky a ostré špičky

Návrat protáhlé špičky mi přijde natolik důležitý, že jej uvádím jako první. Dámské lodičky, mokasíny, polobotky i baleríny na tento trend letos vsází. Jasně to ukazují na příklad kolekce značek Humanic a Zara.

Nejedná se pouze o trend v dámské módě, ale také v pánské. Špičky protáhly svou délku především u pánských polobotek a mokasín.

Semiš zůstává stále trendy

V kolekcích podzim/zima jsme si občas postěžovali na převažující nabídku obuvi vyrobenou ze semiše. Pravda je, že tyto boty vypadají na pohled opravdu dobře, ale do zimních plískanic se příliš nehodí. Jaro nám dává větší prostor užít si semišové boty a to opět v několika provedeních. Velkou nabídku má značka Baťa.

V dámských kolekcích zvítězí kotníčkové semišové boty a jarní kozačky. Ostatně jarní kozačky a polobotky patří mezi nezbytný prvek dámského šatníku na tuto sezónu.

Ve sportovních kolekcích se objeví barevné semišové tenisky.

Platformy a široké podpatky v kolekci Zara

Módní značka Zara patří mezi dobré ukazatele módních trendů. V nové kolekci se zaměřuje jak na úzké podpatky a výrazné špičky tak i na podpatky extrémně široké a platformy.

Co zvolíme v jarní sezóně? Platformy, kotníčkové boty nebo nějaký z extravagantněj­ších modelů tenisek?

Zdroj: www.humanic.net , www.zara.com

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii obuv.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu