Seznamte se! Nejvíc trendy barvy pro jaro 2014

Seznamte se! Nejvíc trendy barvy pro jaro 2014

28. února 2014, barvy, barvy jaro, barvy jaro 2014, trendy barvy, trendy, jaro 2014, bílá, černá, žlutá, růžová

Sponzorované odkazy

Jedním z nejsledovanějších trendů pro každou novou sezónu jsou barvy. To ony udávají směr, jakým se bude náš šatníku ubírat, a ony nám pomáhají se v obchodech mezi trendy oblečením a doplňky lépe orientovat. Zatímco podzim a zima v tomto ohledu většinou nepřekypují překvapením, jaro bývá odvážnější, veselejší a budí tak větší zvědavost. Každoročně jsme zvyklí na příchod jara v pastelových odstínech, které v posledních letech doplňovaly i tóny svítivě neonové. Trend pastelových barev víceméně pokračuje i na jaře 2014, ale návrháři mu dali nový nádech a přidali několik výraznějších, ale pro změnu i neutrálních barev. Jistě víte, o čem mluvím – letos je to především bílá a černá, kolem kterých se jarní móda točí.

Bílá

Pokud si neradi lámete hlavu s tím, jaké barvy zkombinovat, a máte navíc rádi bílou, mám pro vás dobrou zprávu. Obléci se letos od hlavy až k patě do této elegantní, ženské a nevinné barvy je totiž in. Celobílé outfity ve svých kolekcích předvedly třeba Victoria Beckham nebo Nina Ricci a poslouží jako skvělá inspirace.

Žlutá

Snad žádná jiná barva se mi při slově jaro nevybaví dřív, než žlutá. K jaru patří stejně jako slunce a květiny a i letos byla návrháři hojně využívaná. Vsadit můžete především na veselý citrónový odstín. I když se nejedná zrovna o odstín žluté, ráda bych zmínila i další trendy barvu, a to zlatou. Tato královská barva není na repertoáru pro jaro a léto zrovna klasikou, a o toto překvapení se postaralo například módní duo Dolce&Gabbana.

Růžová

Růžová patří k oblíbeným barvám mnoha žen. Letošní jaro si nachystalo nabídku mnoha variant růžové. Obléci se můžete do syté fuchsiové, roztomilé baby pink, nebo třeba svítivé růžové.

>Černá

Sláva a obliba černé barvy v čase rozhodně neklesá a někteří jen neradi oblékají barvy jiné. Díky trendu grunge a rocku je černé v jarních kolekcích všude plno.

Ostatní

Trendy barev je samozřejmě více, a vyjmenovat všechny by pravděpodobně zabralo mnoho stránek. Pojďme se ale na ty důležité podívat alespoň v rychlosti. Z loňska se nás stále drží trend odstínů modré, který dále přechází do fialkové. Z neutrálních barev jsou to odstíny písku, a také oliv. Výrazné barvy pak reprezentuje karotková.

Zdroj: www.asos.com, Thinkstock

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení a ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu