Co na sebe na svatbu? / Společenské šaty

Co na sebe na svatbu? / Společenské šaty

21. dubna 2014, antické šaty, krátké šaty, svatba, společenské šaty, šaty na svatbu, oblečení na svatbu, dlouhé šaty, modré šaty, barevné šaty

Sponzorované odkazy

Teplou jarní a letní sezónu bychom také mohli označit za sezónu svatební. Jaro dělá divy a kombinace sluníčka spolu s teplem a obecně příjemným vzduchem je skvělá pro pořádání svateb. Vše se musí točit okolo hlavního aktéra celé svatby, kterým je bezpochyby nevěsta. A ta chce mít nádherné svatební šaty, ve kterých se bude cítit dobře a nechce se omezovat kvůli počasí. Fotky na rozkvetlém trávníku také vypadají mnohem lépe, než-li ty ve sněhu, kde by se nevěsta ztratila.

Možná jste už na nějakou z letošních svateb pozvána nebo vás pozvání teprve čeká. I když se nejedná o svatbu vaší, tak si budete lámat hlavu, co si obléci na sebe. Svatba je společenskou akcí, na které se většinou objeví dosti lidí a může být i příležitostí k seznámení. Pánové přijdou v oblecích, to je jasné, ale vy jako ta jemnější část ,,publika" by jste měly zdůraznit svou ženskost společenskými šaty.

Svatba by měla být pro svatební pár tím nejšťastnějším dnem v jejich životě a my bychom to jako hosté měli respektovat. Velice nevhodné proto mohou být černé společenské šaty, protože divte se nebo ne, barva na oblečení dělá hodně a probouzí nejen v nás nějakou náladu. Černá je velice elegantní, ale také je barvou smutku a na svatebním obřadu by nemusela zapadnout. O bílých šatech se snad ani zmiňovat nebudu, protože bílá barva patří v onen slavný den nevěstě, jestliže tedy nezvolila jinou barvu svých šatů, což se také může stát. Volila bych tedy spíše šaty barevné a je jedno které. Střih a délku pak volte podle uvážení. Mladé slečny a dívky se nemusejí bát kratších šatů, ale vše by mělo zůstat ve vší počestnosti.

Pokud jsme u té barvy, samostatnou kapitolu by mohly tvořit zvlášť společenské šaty v odstínech modré. Tato barva působí klidně a není příliš prudérní. Symbolizuje soulad a uspokojení. V těchto šatech tedy budete ve společnosti budit dobrý dojem a nijak nezapadnete. Podle mě se jedná o zlatou střední cestu, která by měla vyhovovat každému.

Další alternativou mohou být šaty dlouhé, i když nejsem jejich velkou zastánkyní na svatbách. Všechny pohledy by měly směřovat na šaty nevěsty a žádná z jiných žen by ji neměla zastínit, a proto když už dlouhé šaty, tak ne příliš výrazné. Dlouhé šaty bez zbytečných příkras. Samozřejmě se splývající sukní. Například šaty antického vzoru.

Zdroje: www.houseofbrides.com www.promgirl.com Thinkstock

Autorem článku je Hedvika F.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu