Long Live Fashion / H&M Garment collecting

Long Live Fashion / H&M Garment collecting

29. dubna 2014, Bela Borsodi, H&M garment collecting, recyklace, long live fashion, recyklace oblečení, zelená móda

Sponzorované odkazy

Většina z nás se snaží stále více směřovat ke zdravému životnímu stylu a pojmy jako recyklace už nejsou snad nikomu cizí. Recyklovat se dá téměř vše, oblečení nevyjímaje. A právě tomu se věnuje projekt Garment collecting značky H&M. Tato celosvětová iniciativa oblíbeného švédského řetězce má za cíl vdechnout nový život starému oblečení tak, že zákazníci přinesou do obchodů oblečení, které už nechtějí, a to je následně buď recyklováno, znovu nošeno nebo jinak využito.

Heslo Long Live Fashion zaujalo nejen zákazníky, ale i umělce. Bela Borsodi, fotograf narozený v Rakousku, který však od 90. let žije v New Yorku, a jehož práci jsme mohli obdivovat v uznávaných módních magazínech jako Vogue nebo V Magazine, natočil k tomuto projektu krátký film zobrazující proces recyklace formou umění. Nevšední a originální film inspirovaný tradičním japonským divadlem bunraku zobrazuje celý svět stvořený z našich šatů.

Příprava filmu Bely Borsodiho nebyla vůbec tak jednoduchá, jak by se mohlo na první pohled zdát. Ačkoliv film nakonec trvá „pouhé“ dvě minuty, přípravy byly dlouhé a tento umělec důkladně promýšlel každý detail. „Prohlížel jsem spoustu kousků oblečení, než jsem vybral ten, který bude ideálně předvádět obličej. Tato tvář představuje film a vypráví celý příběh. Zkusil jsem mnoho různých šatů, než jsem se rozhodl pro tuto bundu.“

A jaká je vlastně hlavní myšlenka filmu? „Smyslem filmu je ilustrovat proces recyklace. Pro tento film jsem se snažil najít tón a pocit vyjadřující velmi jasně celou myšlenku tak, aby bylo zároveň zábavné film sledovat. Video by mělo zaujmout diváky určitým půvabem, a představit jim možnosti recyklace oblečení.“

Značka H&M projektem Garment collecting těší všechny ty, kterým není naše planeta lhostejná. Využít se dá opravdu všechno a starého oblečení máme doma nejspíš všichni víc než dost.

Zdroj: www.hm.com

Autorem článku je Jana K.. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu