Dlouhé a maxi šaty se stávají jedním ze základních trendů léta

Dlouhé a maxi šaty se stávají jedním ze základních trendů léta

21. května 2014, dlouhé šaty, letní šaty, maxi šaty

Sponzorované odkazy

Večerní róby se stále neobejdou bez dlouhé délky, která je u šatů považována za délku slavnostní. Možná i proto se na nějaký čas dlouhé letní šaty stahují z prodejních pultů a hledají se pro ně různé obměny. Těžko nalezneme typ šatů, který by módní historie nezaznamenala, ale studnice nápadů ve světě módního průmyslu nemá dno a lze z ní neustále povytahovat nové nápady.

Společenské a svatební šaty jsou již několikátou sezónu vyhledávané v antickém střihu. Jedná se o střih volný a splývavý. Jeho obliba se rázem přenesla na pole každodenní módy a tak dnes běžně seženeme dlouhé splývavé šaty vhodné pro volný čas. Pohodlí nade vše! To by mohl být krátký slogan vystihující trend maxi šatů. Jistě jste si povšimli celkového zájmu o věci velké, vytahané, často vypadající, jako když patří úplně někomu jinému. Žijeme v době, kdy se nám mísí před očima mnoho stylů, které se navzájem ovlivňují.

Pohodlně si můžeme užívat rozevláté léto plné volných tunik, topů a zejména dlouhých šatů. Maxi šaty jsou trendem sezóny. Spojíme tak stylové s velmi komfortním. K dostání jsou především jednobarevné varianty pyšnící se zcela jednoduchým střihem. Sledujeme jistou inspiraci minimalismem oživeným příjemnými detaily.

Na druhou stranu jsou v módě vzory a potisky. Dveře jsou otevřené i odvážnějším barevným variacím. Mezi materiály vítězí tradiční bavlna, ale setkáme se i na příklad s dlouhými šaty vytvořenými z džínoviny. Mezi barvami vítězí pastelové tóny.

Někteří si jistě povšimli délky šatů a sukní do půlky lýtek nebo délky střižené asymetricky. I takové šaty budou letos in a jejich popularita se nadále přenese do podzimních trendů.

Kde koupit dlouhé letní šaty? Máte na výběr ze značek jako je Zara, Mango nebo Promod. V kolekcích je nabízejí i italské značky – na příklad Koralline a Leidiró. Jednoduché bavlněné šaty si prohlédneme v kolekci značky Liu Jo. Ovšem zavítat můžete i do dílen menších českých návrhářů, kteří také zařadili dlouhé šaty do svých letních kolekcí.

Zdroj: www.mango.com , www.zara.com

Autorem článku je Martina B.. Článek najdete v kategorii dámské oblečení.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu