Barvy a vzory v šatníku. Jak na ně?

Barvy a vzory v šatníku. Jak na ně?

6. listopadu 2020, barvy, vzory, dámské oblečení

Sponzorované odkazy

Coco Chanel řekla, že: „Nejlepší barva na světě je ta, která Vám jde nejlépe k pleti.“ V této větě se ukrývá velká pravda a význam. Každý máme nějaké barvy, které se nám líbí a v našem šatníku převládají a naopak jsou i barvy, které bychom si nikdy neoblékli. Je to však správně?

Barvy podle ročního období

Někdo barvy miluje, jiný se jim vyhýbá. Někdo se řídí ročním obdobím, v létě nosí barvy a v zimě se zahalí do tmavého kabátu. Jiný v chladných měsících vytahuje barevné kousky, aby rozzářil krátké šedivé dny. Někdo chodí pouze v černé. Někdo má svůj šatník sestaven z kousků v pár jednoduše kombinovatelných barvách. Jiný neodolá a pravidelně obohacuje ať už skříň či interiér o kousky v módní barvě roku. Mimochodem, barvou roku 2020 byla vyhlášena klasická modrá.

Správně zvolené barvy dokážou dělat s námi dělat “zázraky”. Dokáží rozzářit naši pleť a oči, upozadit drobné nedostatky pleti či projevy únavy a jsou s námi v souladu, tzn. nevypadáme v nich mdle nebo naopak příliš křiklavě – to nejvýraznější jsme my, nikoliv naše oblečení. V nevhodných barvách naopak působíme unaveně, nezdravě, jakoby se v nich ztrácíme. Dámské oblečení má velkou škálu barev, vzorů i střihů a každá žena si vybere to, co jí sedí nejlépe. Máte-li svou oblíbenou barvu, která Vám však nesluší, ale i přes to ji nosit chcete, neoblékejte se do ní od hlavy k patě, držte si ji dále od obličeje a snažte se ji zkombinovat s jinou barvou, která negativní efekty vyváží.

Jak na vzory

Ruku v ruce s barvami jdou vzory a jejich kombinování, které se může zdát jako ještě tvrdší oříšek. Menším postavám sluší drobnější vzory. Ženy s chlapeckou postavou naopak mohou sáhnout po výraznějších vzorech. Výrazný velký vzor na sebe přitáhne pozornost, proto je použijte na partie, kde pozornost nevadí. Drobnější vzor nám naopak pomůže leccos zamaskovat. Zkombinujte vždy vzorovaný oděv s kouskem v barvě, která se objevuje i ve vzoru.

Zdroj foto: Nila

Autorem článku je Mischa Pavlačková. Článek najdete v kategorii dámské oblečení, ostatní, ostatní a slevy a výprodeje.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu