Jak správně pečovat o diamantové šperky?

Jak správně pečovat o diamantové šperky?

6. června 2017, Diamonds International Corporation, DIC, šperky, diamanty, diamantové šperky, zásnubní prsteny, péče, čištění, uložení, skladování, nošení, drahé kameny, údržba

Sponzorované odkazy

Česká společnost Diamonds International Corporation (DIC) se od roku 2005 zabývá prodejem investičních diamantů a výrobou vlastních luxusních řemeslných šperků. Její působnost je nejen v České republice, ale také na Slovensku, v Bulharsku a Spojených arabských emirátech. DIC je rovněž tvůrcem diamantových korunek pro soutěže Miss Universe a Miss USA. Kromě toho je členem diamantových burz v Dubaji a Antverpách. Proto nelze býti na pochybách, když tato společnost radí, jak správně pečovat o šperky a obzvláště o ty s nejtvrdším nerostem.

Ačkoli se může zdát, že když jsou diamanty jednou z nejtvrdších látek vůbec, jsou naprosto nezničitelné, ale opak je pravdou. S diamantovými šperky je potřeba zacházet opatrně, jelikož na sebe při nošení váží okolní mastnotu a kameny se tak mohou uvolnit ze svého pouzdra a vypadnout.

Nejčastějším příkladem diamantového šperku je bezpochyby zásnubní prsten a ten si samozřejmě zaslouží důslednou péči. Nejenom, že by mohl být drahý kámen navždy ztracen, je důležité pečovat i lesk a třpyt šperku. Ti z vás, kteří diamantový šperk vlastníte, by se měli soustředit na tři důležité faktory, kterými jsou správné uložení, čištění a vhodné každodenní nošení. Ač si to možná neuvědomujeme, tak během dne provozujeme neskutečně mnoho aktivit, které mohou býti pro šperky zcela zásadní. Nepřítelem může být třeba na první pohled neškodný pleťový krém či jiná kosmetika. Ty obsahují totiž mastné složky, které na sebe diamanty vážou. Šperky je tedy zapotřebí nandat až po použití těchto produktů. Stejně tak je tomu i u mýdel a chlorované vody v bazénu.

Jestliže diamantové šperky nenosíte dennodenně a šetříte si je jen pro zvláštní příležitosti, měli byste zvážit, jaký úložný prostor pro ně volíte. Každý jednotlivý kousek by měl mít své vlastní místo, kterým může být třeba i krabička, jež je vyplněná podšívkou či bavlněným polštářkem. Šperky by se totiž neměly volně pohybovat a dotýkat, abyste zabránili jejich vzájemnému poškrábání. Další variantou mohou být i váčky se zipy.

Když se řekne péče o šperky, tak všechny z vás jistě ihned napadlo čištění. Diamanty potřebují speciální údržbu a určitě je nezkoušejte čistit doma sami podle nejrůznějších doporučení například z internetu. Určitě se obraťte na odborníka, kterého byste měli navštěvovat každý půl rok, kdy by se měl diamant čistit ultrazvukem a být řádně zkontrolován, jestli drží přesně na svém místě. Takovouto službu můžete využít i v showroomech společnosti DIC, kde se tento servis poskytuje naprosto standardně. Vaše klenoty zde zlatník vyčistí na místě na počkání.

Zdroj: DIC

Autorem článku je Hedvika Fajkusová. Článek najdete v kategorii šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu