Chcete luxusní saténové povlečení? Vyberte si správně

Chcete luxusní saténové povlečení? Vyberte si správně

9. října 2020,

Potrpíte-li si na luxus a přejete si mít lůžkoviny oděné do saténového povlečení, dejte si pozor, abyste při nákupu nesáhli vedle a nedonesli si domů nekvalitní povlečení, které nemá s pravým saténem nic společného.

V čem se liší bavlněný satén od toho polyesterového

Při nákupu saténového povlečení vás jistě zarazí, že někteří prodejci vám nabídnou satén za poměrně nízkou cenu a jinde je cena saténového povlečení vyšší. Důvodem je materiál, ze kterého je povlečení vyrobené. Levná saténová povlečení jsou vyrobena z umělého polyesteru a jen se vydávají za pravý satén. Někdy může být toto povlečení zhotovené z kombinace polyesteru a bavlny, ale stále jde jen o levnou náhražku. U těchto levných povlečení se zpravidla setkáte s tím, že budou nepříjemně klouzat, studit, budete se pod nimi potit a povlečení po vyprání zežmolkovatí. To určitě nechcete.

Naopak, když si připlatíte a sáhnete po bavlněném saténovém povlečení vyrobeném z vysokojakostní egyptské Mako bavlny, získáte vysoce kvalitní materiál, který je neskutečně jemný a příjemný na dotek.

Povlečení je důležitým designovým prvkem ložnicePovlečení je důležitým designovým prvkem ložnice

Mako satén je označení tkalcovské vazby, která dodává povlečení typický lesk, hebkost povrchu, vysokou pevnost a lehkost. Saténové povlečení z Mako bavlny najdete v mnoha barevných variacích u české značky Stella Ateliers, která každoročně představuje nové kolekce luxusního povlečení. Celou nabídku saténového povlečení této společnosti si můžete prohlédnout ZDE.

Bavlněné saténové povlečení má také výborné termoregulační schopnosti. Je krásně prodyšné, takže se pod ním nebudete potit. Také nijak neklouže ani nestudí. Po vytažení z pračky si můžete být jisti, že na něm nenajdete žmolky. Pokud chcete opravdu luxusní povlečení, vyzkoušejte bavlněné satény označované jako Mako satén DE LUXE nebo Švýcarský Prémium satén.

Další užitečné rady, na co si dát pozor při výběru saténového povlečení, najdete v našem článku tady.

Saténové povlečení přesně podle vašeho přání

Když už víte, jak se nenapálit a mít doma opravdu pravé saténové povlečení, můžete se pustit do výběru barev. Povlečení z bavlněného saténu je k dostání v řadě barevných variant, od světlounkých tónů až po syté výrazné barvy. Ložnici můžete ozdobit květinovým saténovým povlečením, povlečením s pruhy, s abstraktními motivy nebo s jemným vzorováním.

Podle velikosti vašeho lůžka si můžete vybrat saténové ložní povlečení na jednolůžko, dvoulůžko i takzvané francouzské povlečení, kdy je na dvoulůžko k dispozici povlečení na dva polštáře a jednu peřinu s rozměry 200 × 200, 200 × 220, 200 × 240 nebo 220 × 240 cm.

Věděli jste, že z Mako bavlny se vyrábí i damaškové povlečení? Více v našem článku Luxus v ložnici jménem Mako brokát damašek.

Péče o bavlněný satén

Protože se saténové povlečení vyrábí z kvalitních vláken Mako bavlny a prochází několika úpravami, je v konečné fázi tkanina velmi odolná a péče o saténové povlečení je díky tomu snadná. Povlaky na polštář i peřinu je vhodné prát naruby, abyste prodloužili životnost povlečení. Perte maximálně na 60 °C s normálním mácháním a odstřeďováním. Pokud budete bavlněné saténové povlečení sušit v sušičce, zvolte spíše nižší teplotu. Žehlení se doporučuje na maximální teplotu žehlící plochy 150 °C. Další užitečné rady a tipy pro péči o saténové povlečení si můžete přečíst v tomto článku.

Autorem článku je Petra Havlíková. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu