Louis Vuitton 2012 Cruise Collection

Louis Vuitton 2012 Cruise Collection

23. července 2011, Louis Vuitton Cruise Collection, Louis Vuitton, Louis Vuitton kabelky

Sponzorované odkazy

Sofia Coppola se s Marcem Jacobsem přátelí již mnoho let. Právě díky němu poznala značku Louis Vuitton, její tým a seznámila se zejména s Marcovým kreativním studiem. Na losangeleskou premiéru svého zatím posledního film Somewhere, která se konala minulý rok v prosinci, chtěla Sofia šaty, které interpretují tradiční siluetu Louis Vuitton novým způsobem. Stačil jeden model – šaty s pruhy a zdobením z flitrů, které speciálně pro Sofii navrhla šéfdesignérka Julie de Libranová – a mezi „děvčaty“ vzniklo pevné pouto. To, co začalo jako jednoduchý rozhovor, se vyvinulo v diskusi, která zase otevřela dveře novému dobrodružství – a ze Sofie se stala múza. Přinesla vlastní nápady, přání a tužby a ty se staly základem kolekce Cruise pro sezónu 2012.

V Sofiině inspiraci se odráží evropská elegance a pařížský styl. Scény ze slavné pařížské čtvrti Saint-Germain-des-Prés, kde bydlí intelektuálové a spisovatelé, Drugstore – slavné „shromaždiště“ mladičkých holek na skútrech Vespa – jejich ve větru vlající vlasy a černou tužkou orámované oči… to vše ovlivnilo Sofii a její návrhy.

Žena značky Louis Vuitton je světoběžnice. Je svobodomyslná a vždy dělá jen to, co ji baví. Je však stále ženská, vždy elegantní a překvapivě koketní. Její styl je jednoduchý, ale promyšlený. Kreativní studio zůstalo věrné atmosféře Paříže šedesátých a sedmdesátých let a navrhlo kolekci v pseudo-naivním, falešném retro stylu. Inspirací kolekce je mladá dívka – ne ještě žena, tak trochu rebelka. Je to studentka, která svým tvídovým kostýmkem a hedvábnou blůzkou s motivem malých srdíček a suvenýrovým motivem Paříže dává celému světu najevo, že se nebere zase tak vážně.

Sofiina síla spočívá v její nedbalé eleganci. Tato uznávaná umělkyně a zároveň i matka dvou dětí, je autorkou kultovních filmů a americkou režisérkou. Pro tuto kolekci dokonale zosobňuje ženu značky Louis Vuitton – trochu retro, mírná nostalgie a pocta elegantnímu stylu dob minulých – zkrátka „francouzský duch“.

Autorem článku je Ostatní. Článek najdete v kategorii ostatní.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu